### How I stopped an Alien Invasion by using Proportion

page 47

#5.)What is the unit rate in each?

a.)Two pens cost 94¢.

Make a ratio table, put cents(¢) in left side and put pens in right side.Under the cents(¢) put 94 and under the pens put 2.Devide the right side by 2 and the other side by 2 also, it will give you the unit rate.Which makes 94/2 = 47 and 2/2 = 1.

3 cents(¢) for roll.

Make a ratio table, put cm in left side and put blocks in right side.Under the cm put 24 and under the blocks put 4 .Devide the right side by 4 and the other side by 4 also, it will give you unit rate.which makes 24/4=6 and 4/4=1.

6cm for block.

6cm for block.

#9.)Determine the missing value to make each rate equivalent. Include the units.

a.)

Make a fraction table, at the left side put a 60 km over the line and put 3 hrs under the line.at right side put 120 km over the line and put 6 hrs under the line.which makes 60 x 2=120 and 3 x 2=6.

120km for 6 hrs.

b.)

Make a fraction table, at the left side put $3 over the line and put 4 cans under the line. at the right side put $15 over the line and put 20 cans under the line.which makes 3 x 5=15 and 4 x 5=20.

$15 for 20 cans.

a.)

Make a fraction table, at the left side put a 60 km over the line and put 3 hrs under the line.at right side put 120 km over the line and put 6 hrs under the line.which makes 60 x 2=120 and 3 x 2=6.

120km for 6 hrs.

b.)

Make a fraction table, at the left side put $3 over the line and put 4 cans under the line. at the right side put $15 over the line and put 20 cans under the line.which makes 3 x 5=15 and 4 x 5=20.

$15 for 20 cans.

c.)

Make a fraction table, at the left side put 178 beats over the line and put 2 mins. under the line. at the right side put 89 beats over the line and put 1 min. under the line.which makes 178/2=89 and 2/2=1.

89 beats for min.

d.)

Make a fraction table, at the left side put 48km over the line and put $16. under the line. at the right side put 192km over the line and put $64. under the line.which makes 48 x 4=192 and 16 x 4=64.

192 km for $64.

#14.)Last night 30 cm of snow fell in 6 h. If it continues snowing at the same rate, how long will it take for 45 cm of snow to fall?

Make a ratio table, put cm in left side and put blocks in right side.Under the cm put 30 and under the blocks put 6.Devide the right side by 6 and the other side by 6 also, it will give you unit rate and multiply the right side by 9 and the other side by 9 also.which makes 30/6=5, 6/6=1 and 9 x 5=45, 9 x 1=9

45cm for 9 hrs.

The Aliens are taking over the worlds!!

One day my friends and i was playing hide and sink, after amiel found us we saw a big circle in the sky.I thought it was a hot air balloon.The UFO crashed in forest, we went to the forest then we saw three green alien."We are going to destroy your planet and make it a huge crater for us to live on." the green alien said to us ".but if you answer these 3 proportion questions we will leave and never come back again.This is the our first question.What is the unit rate in each?

Two pens cost 94¢."

"we answered 46¢/pen"

and Four blocks stacked one on top of the other are 24 cm high

"we answered 6cm/block."

The alien surprised that we got the answer. The other green alien asked us.

"Determine the missing value to make each rate equivalent. Include the units.There are four parts?."

we answered "the missing value of the first part is 120km, the other part is 20 cans, the third part is 89 beats and the last part is $64."

The other alien was surprised too.The last green alien ask the last question.

"Last night 30 cm of snow fell in 6 h. If it continues snowing at the same rate, how long will it take for 45 cm of snow to fall?"

we answered "it take 45cm for 9 hrs."

They were surprised that we answered all thier qustions.they told us "you guys win.GOOD-BYE!"and they leave planet earth!

Two pens cost 94¢."

"we answered 46¢/pen"

and Four blocks stacked one on top of the other are 24 cm high

"we answered 6cm/block."

The alien surprised that we got the answer. The other green alien asked us.

"Determine the missing value to make each rate equivalent. Include the units.There are four parts?."

we answered "the missing value of the first part is 120km, the other part is 20 cans, the third part is 89 beats and the last part is $64."

The other alien was surprised too.The last green alien ask the last question.

"Last night 30 cm of snow fell in 6 h. If it continues snowing at the same rate, how long will it take for 45 cm of snow to fall?"

we answered "it take 45cm for 9 hrs."

They were surprised that we answered all thier qustions.they told us "you guys win.GOOD-BYE!"and they leave planet earth!

## 0 comments:

Post a Comment