Tuesday, February 2, 2010

Camille's scribepost for Feb. 2

Foldable


KEY WORDS


• Percents can be combined by adding to solve problems. 5% + 7% = 12%

• To calculate the increase in a number,

You can add the combined percent
amount to the original number.
12% of 100 = 0.12 × 100 = 12
100 + 12 = 112



You can multiply the original number
by a single percent greater than 100.
112% of 100 = 1.12 × 100
= 112



• Percents of percents can be used to determine amounts that result from
consecutive percent increases or decreases.





Show you know




What is the final sale price at each store? Which is a better buy?
Explain your thinking.
Store A: 50% off one day only
Store B: 25% off one day followed by 25% off the reduced price the
second day








200 is the price and to get 50 % you divide 200 by 2 which is 100 so the sale price is 100 dollars.




The price is 200 and to find 25% you divide 200 by 4 and the other side by 4 . Which is 50. 50=25 %. so 200-50 =150 and the percent is 75 percent. you subtract 50 from 200 because 50 is 25% and the discount is 25%.
So then the next day its on sale again but 25% off yesterdays price . So 150 is the new 100% then to find 25% 150 divided by 4 = 37.50 and remember whatever you do on one side you do to the other side. So 25% is 37.50 so then you take 150 -37.50 and it equals 112.50
Store A is the better buy because the sale price is 100 and the sale price at store b is 112.50.








7 comments:

Camille873 February 2, 2010 at 8:25 PM  

sorry if the writing at the bottom is messsy i look at the preview it was perfectly fine but it turned out like this.

Abigail8-73 February 2, 2010 at 10:59 PM  

Good job Camille! (: I like how you took your time to make pictures (: It was really well done! good job again (:

Kim873 February 3, 2010 at 8:38 PM  

Great Job !
I liked how you explained it
well =)

hannah873 February 3, 2010 at 8:56 PM  

Nice job camille. Thanks for taking time to make the pictures to explain how you got the answer even more clearer.

Eric.P 8-73 February 3, 2010 at 9:40 PM  

Good job Camille your pictures helped out a lot.

Alexander8-73 February 4, 2010 at 4:45 PM  

Nice job Camille I like how you actually made some pictures instead of just explaining.

Jemineth873 February 6, 2010 at 5:33 PM  

Good job camille (: Your picture went well with the explanations. and the foldable work helps the people that didnt get the time to copy it down so thank you for taking your time.

Statcounter

Lorem Ipsum

About This Blog

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP